tisdag 7 januari 2014

Våra gäster

Hej! Nytt år. Nya tag:)

Vill visa er våra gäster som har flyttat in till oss. Förra läsåret hade vi tema vatten och då flyttade en guldfisk vid namn Blubb Blubb in till oss. Vi tyckte väldigt mycket om honom och han kom väldigt nära både barn och pedagoger. Blubb Blubb kunde tyvärr inte komma denna terminen för han har fått jobb på badhuset.  Istället skickade han sina barn till oss.
I december flyttade de in och de heter Bubblis, Bubblan och Bubbly:) De har fått sin alldeles egna plats i vår ateljé med en akvariebakgrund för att känna sig som hemma. Barnen är väldigt omhändertagande och gör allt för att de ska trivas hos oss. Det  är exempelvis viktigt att väcka de på morgonen:)

I deras "akvarium" finns snäckor, stenar av olika slag, guldplattor (mosaik) och näckrosor.

Denna lärmiljö utvecklar och tar tillvara på socialt samspel mellan barnen. Frågeställningar som dyker upp inbjuder till vidare samtal och reflektion. Vad äter de? Hur sover de? Vad  ska finnas i deras akvarium? Även sinnena stimuleras självklart: ) Barnen kan stå där länge och utforska lärmiljön och materialet. Leka rollekar med fiskarna, plaska i vattnet, droppa stenar så det "pluppar" och räkna antalet guldfyrkanter är några exempel på vad barnen gör. Möjligheterna är oändliga:)

Vill också tillägga att det var spännande att följa upp och spinna vidare på vattentemat och Blubb Blubb på ett roligt sätt för barnen. Det blev något nytt men samtidigt relaterade det tillbaks till vattentemat och det som skedde då. Kul:)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar