måndag 24 februari 2014

Frisörlek

På vår avdelning har vi samlat på oss en hel del kvarglömda toffsar, hårspännen och andra accesoarer som vi samlat i en skål. Barnen har under en längre tid haft väldigt kul med dessa:) Vi bestämde oss för att vidareutveckla och skapa en frisörsalong inne på avdelningen.

Vi använde oss av vårt lilla bord (som vi använt till en mängd olika saker förut.. exempelvis byggbord) och vår spegel med högkant från bygghörnan. Vi ställde spegeln på bordet längst in mot väggen. Det blev väldigt bra! Ser ut som en miniversion av en riktig frisörsalong.

Det material som finns tillgängligt är ett frisörkit som innehåller hårfön, spegel, kam, locktång och sax. Detta hade jag turen att hitta på secondhand för 15 kr. Ett riktigt fynd:) En skylt har vi också självklart. Barnen hade även en idé om att det skulle finnas bilder på olika frisyrer som man kan välja mellan så det har vi fixat tillsammans. Även en telefon finns tillgänglig så kunder kan ringa och boka tid:) Här får exempelvis socialt samspel en central roll.. även fantasi, kreativitet och rollek.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar