onsdag 9 april 2014

Byggarbetsplats

Här är en ny lärmiljö på avdelningen. Vi kallar den för byggarbetsplatsen:) Förskolan jag arbetar på ligger i ett nybyggt område där det ständigt sker byggnadsarbete av olika slag och maskiner som åker fram och tillbaka hela tiden. Väldigt spännande att titta på och följa processen tillsammans med barnen. Detta är något som vi ville få in i vår lärmiljö:)

Det är något som är direkt taget ur barnens erfarenhetsvärld och något som de kan relatera till. De är intresserade och tycker det är ett roligt och spännande område:)

Vi har helt enkelt gjort en "mini" byggarbetsplats där en grävskopa kan lasta grus och gräva. Man kan bygga hus med diverse olika material. Använda olika verktyg som kan tänkas behövas. Det är bara att låta barnens fantasi styra och leda vägen:) Som en extra krydda gjorde vi "gula byggarhjälmar" som barnen kan ta på sig om de skulle vilja:) Vi har också bilder på skyltar och inspirationsbilder!

Den fina bakgrunden är från en av mina favoritsidor (se nedan) med gratismaterial likaså inspirationsbilderna och en del av verktygen.
Tips! http://www.earlylearninghq.org.uk/

Det är jätteroligt att många har hittat hit. Men det är få som kommenterar. Jag får en del mejl med frågor men ni kan även ställa frågor i kommentarfältet. Fördelen med blogg är ju att kunna nätverka tillsammans, utbyta idéer, få inspiration av varandra och kunna ge varandra nya insikter, nya sätt att se saker. Det är verkligen jättekul och givande. Tack.
           

                  
2 kommentarer:

  1. Vilken härlig byggmiljö! Denna ska jag definitivt ha i åtanke när vi planerar våra kommande stationer. Tack för inspirationen! /Jessica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Jessica! Härligt att du gillade vår byggmiljö. Kul att du blev inspirerad och tack för titten på bloggen. Hälsningar Linda

      Radera