tisdag 5 maj 2015

Vägdelar och trafikskyltar

Här är vårt nya material till fordonsleken. Olika vägdelar så barnen kan bygga vägbanor med! De går även att sätta fast med bokplast om man vill ha en vägbana som sitter fast på golvet. 

Sen har vi även gjort nya vägskyltar i större format. Vi skrev ut de vanligaste skyltarna x 2, klippte ut, limmade ihop, laminerade och klippte ut igen. Det var ett av barnen som fick idén om att använda toarullar. Jag skärde en skåra högst upp så att skyltarna lätt kunde sättas fast.

Här får ni länken till vägbanorna. Det är en kvinna som heter Kate som driver denna fina supersida: ) Hon bor i Australien. Det finns många tips och idéer på den här sidan.. allt ifrån aktiviteter för barn, massa utskrivbart material och recept. Vägbanorna laddas ned i en fil som sparas på datorn. Sen är det bara att skriva ut: )
http://picklebums.com/2013/06/18/printable-roads/#_a5y_p=620288

 Barnen pratar mycket om vad de olika skyltarna betyder och vad man ska tänka på i trafiken. Lärorikt och kul: ) De berättar även ibland att de sett skyltarna när de varit ute och åkt bil med föräldrna. Lika bra att börja med trafikteorin redan nu : ) haha


Jag ser att jag har många besökare som kommer hit via en facebooklänk. Jag kan inte se vem som länkat via blogger och inte söka på det heller. Om någon vet vem som har länkat eller vilken sida så vore jag tacksam om ni ville mejla mig. Så jag kan tacka den person som så snällt länkat hit till bloggen. 

Har ni frågor om lärmiljöer, material och inlägg eller om ni vill ta del av nedladdningsbara filer med material får ni gärna höra av er till mig via mejl:
lindasjoqvist7@gmail.com
Kul att bloggen har så många besökare: ) Och även att det är en hel del internationella läsare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar