torsdag 10 september 2015

Inspiration utemiljö

Internet är bra att använda sig av för att hämta inspiration, tips och idéer till sin verksamhet. Ett bra forum för detta är pinterest. Där finns verkligen oändligt med bra och kreativa idéer. Jag tänkte dela med mig lite av det jag samlat på mig där inom kategorin utemiljö: ) 

Nedanför bilderna finns länkar till hemsidorna som idéerna kommer ifrån. 

En härlig sida med mängder av inspiration när det gäller lek och utforskande i utemiljö. Ett upplevelsebord kan innehålla i stort sett vad som helst som stimulerar och väcker nyfikenhet hos barnen. Ge dem möjlighet att utforska och undersöka olika material och tekniker. Jag brukar fokusera på olika teman när jag ska skapa nytt innehåll. Exempelvis skogen, dinosaurier, konstruktion, magneter, färg, sand, vatten m.m.

På denna sida finner man många härliga idéer. Exempelvis en vattenvägg  där barnen kan utforska, lära och leka med vatten. Endast fantasin sätter gränser för hur den kan se ut och vilket material den kan tänkas innehålla. Älskar dessutom citatet som står högst upp på deras startsida.. "Make each moment a learning opportunity" : http://www.seashellsandswings.com/water-wall-for-kids/

Denna blogg innehåller mycket inspiration och tips kring material. Här har vi ett exempel på en fantastisk musikvägg som man kan skapa i sin utemiljö. Här finns många fantastiska tips och idéer. Med bildäck/traktordäck kan man bland annat skapa motorikbanor.
http://nosuchthingasbadweather.blogspot.fr/?m=1

Detta inlägg har många bilder på olika "mud pie kitchen". Ett utekök för fantasifull och kreativ lek.
http://www.1001gardens.org/2014/07/20-mud-kitchen-ideas/

Ännu ett guldkorn när det gäller inspiration till pedagogisk verksamhet. Massa idéer inom alla kategorier.  Jag var bara tvungen att dela med mig av denna härliga, underbara idé. En biltvätt av wellpapp : )
http://www.teachingthelittlepeople.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar