torsdag 15 augusti 2013

Länktips


Jag tänkte dela med mig av fler hemsidor som ger mig massvis med inspiration och som hjälper mig i mitt arbete tillsammans med barnen.

http://kreativvaggeryd.blogspot.se/

Ett kreativt återanvändningscenter "ett projekt som handlar om att samla rest och spillmaterial från företag" "Restprodukter som de tänkt slänga kan användas för att utmana barnens kreativitet och experimentlust"."Återanvändningscentralens lokaler ska inte bara vara en förvaringsplats för material utan även vara en plats för inspiration och erfarenhetsutbyte över hur materialet kan användas. "

"Skräp är det som återstår när fantasin har tagit slut!"

Jag själv är väldigt intresserad av detta koncept och ser bara fördelar med att verkligen utmana barnens kreativitet och fantasiförmåga. På förskolan vill jag erbjuda barnen sådant som de inte har hemma.. och ge dem något extra.. något nytt:) Det är underbart att se barn skapa! Gå gärna in på denna bloggen och få massvis med härlig inspiration! :)


http://www.skapligtenkelt.se/

Skapligt enkelt är en härlig blogg med kreativa idéer för stora och små. Jag älskar den.. tror ni skulle göra det också:)


http://iktsidan.com/

Tips och vägledning inom allt som har med IKT att göra. Tove Andersson tror på Lust, Motivation och Lärande. Hon "brinner för iKT, utbildning och framtid men framförallt försöker hon hitta smarta verktyg för att underlätta det digitala samhället för våra barn, unga och även alla fantastiska pedagoger"


http://www.dockmormor.se/

Detta är nog en hemsida som de flesta pedagoger inom förskolan känner till. Gun har varit verksam i 30 år inom förskolans värld och har många erfarenheter och även material som hon vill dela med sig av. Jag fullkomligt älskar denna sidan. Den har väglett mig i utvecklingen av min yrkesroll. Ett tips är att spana in tankarna under Tips och Idéer. Mycket läsvärt och tänkvärt:)


http://www.barnbibblan.se/

Språk. Sagor. Sånger. Boktips. Rim


http://www.ungafakta.se/

Detta är en sajt för nyfikna och här finns det fakta om det mesta inom naturvetenskap och teknik. Jag tror att många av er precis som jag är vana vid att få en del kluriga frågor av barnen ibland och visst är det så att man inte kan allt. Kanske hittar du svaret här:)

2 kommentarer:

  1. Kul att se att du länkar till Kreativt återanvändningscenter i min "arbetskommun"

    SvaraRadera
  2. Va härligt att höra! Jag får så mycket inspiration därifrån så jag ser det som en självklarhet att sprida deras tankar krng kreativ återanvändning:)

    SvaraRadera